Dette event er blevet afholdt

Toechter (DE/DK)Kanten @ Huset Esbjerg6. marts 2023, klokken 20.00Entré 50 DKK

Toechter er et Berlin-baseret band bestående af Lisa Marie Vogel, Katrine Grarup Elbo og Marie-Claire Schlameus. Gruppen skaber elektroniske beats og lydlige landskaber ved at manipulere de akustiske instrumenters lyd (violin, bratsch og cello) og skaber deres eget musikalske sprog ved at blande den manipulerede lyd med et akustisk klangideal.

BegivenhedSpotify
Dette event er blevet afholdt

Kühne/Bigoni/Solborg (DE/DK)Kanten @ Huset Esbjerg27. marts 2023, klokken 20.00Entré 50 DKK

Guitarist og komponist Mark Solborg har ved flere lejligheder inviteret den virtuose unge tyske vokalist Almut Kühne og saxofonisten Francesco Bigoni til sammen at skabe lyd og musik i Danmark. Inspireret af Bigoni’s bevægelses-sensoriske controller og software samt Kuhne og Solborg’s gestik åbner de nu et nyt spændende kapitel hvori de, i samarbejde med en video-kunstner, undersøger forhold og spændingsfelter mellem fysisk bevægelse og lyd.

BegivenhedSpotify
Dette event er blevet afholdt

Cake of Day (DK)Kanten @ Huset Esbjerg15. maj 2023, klokken 20.00Entré 50 DKK

Et mangel på repertoire til denne utraditionelle duobesætning har inspireret Cake Of Day til at skrive helt ny musik for blokfløjter og klarinet, hvor de inddrager improvisation, sang og poesi. Senest har de indspillet Mathilde Schelins værk “Lyssværd – sange for blokfløjte og klarinet”, som udkom i sommeren 2023, og spillet live koncerter med Stine Benjaminsens projekt Recorder Recorder og “Dronedigte” live performance.

BegivenhedSpotify
Dette event er blevet afholdt

Anna Emmeluth Quartet (DK/FI/US)Kanten @ Huset Esbjerg3. september 2023, klokken 20.00Entré 50 DKK

Anna Emmeluth Quartet er en nordisk vokaljazzkvartet. Kvartetten består af den virtuose pianist Juho Valjakka, den opfindsomme trommeslager Teemu Mustonen, den energiske kontrabassist Nathan Francis og den lyse og legende vokalist Anna Emmeluth.

BegivenhedSpotify
Dette event er blevet afholdt

Filipsen // Bolt (DK)Kanten @ Huset Esbjerg2. oktober 2023, klokken 20.00Entré 50 DKK

Kunstnerparret Anders Filipsen og Ditte Bolt præsenterer denne aften det audiovisuelle værk ‘Orden & Kaos’. Værket er en undersøgelse af vores forhold til, hvorledes kaotiske tilstande kan sameksistere med rolige og strukturerede sammenhænge og stiller således også spørgsmåltegn ved vores forhold til balancen mellem kaos og orden – kan disse størrelser skabe grobund for udvikling hos den enkelte?

BegivenhedSpotify
Dette event er blevet afholdt

Anne Efternøler& Det sidste frie Sprog (DK)Kanten @ Huset Esbjerg9. oktober 2023, klokken 20.00Entré 50 DKK

Du kan møde en bedrøvet inuit, en gravalvorlig kineser og en rasende pakistaner, når tre musikere med hang til improvisation går på opdagelse i alverdens sprog. Anne Efternøler, Richard Andersson og Knut Finsrud undersøger forskellige sprogs karakteristika og spejler sprogets rytmer, melodier og fraseringer i musikkens sprog – det sidste frie sprog.

BegivenhedSpotify

Se det aktuelle program

Gå til forsiden